S’acaben els iPhone 5 en una hora… però quants?


Hi ha coses que em semblen curioses. Així com, per exemple, jo sí que considero interessant saber què presenta Apple -i Samsung, i Google,…- quan comercialitza nous productes, és precisament la companyia de la poma la que més sovint veig a la premsa i penso “quina tonteria”. I és que són especialistes en aparèixer per no dir res… o gairebé.

Podria posar molts exemples però em centraré en l’últim. El divendres 14 de setembre Apple va obrir el procés de pre-reserva dels seus nous iPhone 5 als Estats Units, perquè qui el volgués el pogués guardar abans que arribin a les botigues americanes el dia 21, que serà el dia a partir del que el rebran a casa…

I, de cop, la gran notícia: l’iPhone 5 en pre-reserva s’esgota en menys d’una hora. “Uau”, penso. “Quants n’han venut?”…

No se sap. De veritat. O potser si, potser m’equivoco i algú ho sap. Però com a mínim no és públic en tots els articles on he vist que feien referència a la notícia. Ni tant sols apareix cap comunicat al web d’Apple. Pel què he llegit, l’únic que sabem del cert és que algú de l’empresa ha dit a un mitjà que estan molt “sorpresos” per la rapidesa amb què s’ha venut.

Evidentment, suposo que n’hauran venut molts. Però ara per ara només sé trobar gent que recorda que l’iPhone 4S va tardar 10 hores en esgotar-se, tot repetint el tòpic que “l’iPhone 5 ha decebut”: però no ens equivoquem. És un iPhone. Té pràcticament tot el què se n’esperava pels darrers rumors.

Però tampoc ens enganyem: si no sabem quantes unitats es van posar en pre-reserva, això no és notícia. Són les mateixes que de l’iPhone 4S? La meitat? El doble? És típic d’Apple guardar-se algunes dades “a la butxaca”. I no sempre és per “fer trampa”, de vegades és només perquè sí, sembla. Però si ha venut 10 iPhone 5 en 1 hora, no té cap mèrit. Si n’ha venut 50.000, no ho haurien dit, ja?

De vegades penso que tot és molt estrany. O potser, de tant fàcil, se m’escapa?

,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.