Apple ha perdut el nord?


La nova aplicació de mapes d’Apple sembla, sens dubte, una de les pitjor decisions que ha pres la companyia en els darrers temps: Google no ha aconseguit que els seus Maps fossin el què han arribat a ser en un estiu. I ara Apple té un problema més entre mans…

La veritat és que es tracta més d’un problema que li han buscat que no pas d’una aplicació que sigui tant dolenta com diuen. Buscant adreces funciona prou bé, malgrat que li faltaria una mica de permissivitat si s’escriuen carrers malament, per exemple. Però, evidentment, hi ha certes errades, potser més del nivell de curiositat en alguns casos, que fan que la gent no se’n pugui refiar massa.

En tot cas, però, un mòbil “intel·ligent” com un iPhone a hores d’ara ja s’assumeix que substitueix un GPS. I, en canvi, veig molta gent que es queixa que no pot confiar en una eina que fins ara havia fet servir amb normalitat com són els mapes.

La reacció que he vist a la xarxa m’ha sorprès, en part: com quan va arribar Siri, s’han obert blocs amb mostres de les errades -algunes molts importants. També s’ha pogut veure en mitjans com buscaven la Costa Brava i la trobaven a Sudàfrica, o l’estació de Sants al sud de l’estat espanyol, així com la Sagrada Família a Eivissa.

Sorprèn que Apple faci això precisament amb els mapes, que hauria de ser una de les aplicacions crítiques. Com el propi telèfon, l’alarma, el Safari o el correu electrònic. Per això incorpora localització GPS, per poder indicar-nos com arribar a llocs en un mapa, a més de geolocalitzar fotos d’Instagram!

Apple faria bé -si no ho ha fet ja- en facilitar a Google la publicació d’una aplicació de Google Maps -de ben segur que es pot portar la que hi havia anteriorment. Mentrestant, es pot utilitzar Google Maps a través de Safari, que sempre donarà millor resultat que l’aplicació de mapes inclosa a l’iOS6. En tot cas, això seria una solució provisional a un defecte que, com ja he dit al principi, sembla més greu llegint el què en diuen que provant-lo, en la gran majoria dels casos. Però és que estàvem massa ben acostumats amb el Google Maps, que ho troba pràcticament tot…

Tot i això, no s’han pas deixat de vendre iPhones, no. 5 milions al primer cap de setmana. Potser per això es poden permetre que, contra tot pronòstic, alguna de les seves aplicacions no funcioni correctament. O potser és que, en realitat, la gent no ho fa servir. Llavors, si que us recomano que hi feu un cop d’ull (si podeu, als mapes de Google). Si us heu de moure mai per un lloc que no coneixeu, n’acabareu sent més dependents del què creieu…


Una resposta a “Apple ha perdut el nord?”

  1. Miquel, un company em deia, que tantes errades i tan bestials, és nomes pura estratègia comercial. Per una banda que se’n parli ( quanta gent no tenia ni idea de l’arribada d’apple maps?) i per l’altra aconseguir ben ràpid molta gent rastrejant el terreny per allò de l’acceleració del les imatges mes visitades. Jo no ho crec pas, però, ves a saber!

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.