Mòbils, mòbils i mòbils


No me’n puc pas amagar: feia temps que volia anar al Mobile World Congress. Però o bé no hi havia temps o bé no havia tingut prou previsió per organitzar-ho. Enguany no ha estat així, i estarem allà per cobrir el congrés per Nació Digital.

La veritat és que hi ha moltes coses. Algunes d’interès “general”, més o menys, i d’altres de molt especialitzades. Samsung i HTC compartiran la Fira Gran Via amb Lleida.net, Sixtemia, Ford o Intel. I si hagués d’escollir per mi, tindria problemes per fer-me una agenda assequible.

De moment, però, quan es publiqui aquesta entrada seré ja en un tren d’alta velocitat cap a Barcelona, que el primer dia és el diumenge, per a periodistes… Per sort, la distància s’escurça quan el viatge de capital a capital s’allarga 38 minuts, no gaire més que el trajecte de l’estació de Sants fins a la Fira Gran Via en transport públic…

De fet, només de la planificació ja n’he tret bons consells: la targeta 10 plus és ideal per anades i tornades de Barcelona des de Girona si s’han de fer molt seguides. Per 70 euros, ofereix 10 viatges en 8 dies (jo els gastaré en 5). No val si és per viatges sols, és cert. Però en aquest cas, a 7 euros cada viatge, surt més barat que agafar el Regional de 90 minuts de trajecte i també és més assequible que agafar el cotxe: per aquest preu no es paga ni el peatge de la Roca.

També hauré de refrescar la memòria al metro i als FGC. Però moure’s per Barcelona, a priori, sembla més difícil quan ets de fora que no quan has comprovat que és relativament fàcil fer-ho. I sembla que, en el meu cas, la línia 3 és on sempre acabo anant a parar…

Tornant al tema que ens ocupa: si, seré al Mobile World Congress. Que ja tocava. I encara no sé què hi vaig a veure, perquè el millor o ja està presentat o les empreses s’ho han guardat per més endavant. Però el fet de veure, tocar i provar allò del què hem de parlar quan ho presenten és el què dóna valor a les opinions. I el cert és que en aquest àmbit, és bo poder explicar les sensacions més enllà de si un terminal té 1, 2 o 8Gb de RAM o si el processador és un A6 o un Snapdragon. Perquè, al cap i a la fi, el mòbil ens ha de fer les coses més fàcils. I per això fa falta més ingeni que capacitat de processament.

,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.