Què hi tinc, a Google?


Massa. A Google hi tinc massa. Massa confiança, massa informació, i massa eines. I ara, que han decidit que tanquen Google Reader -una de les que, digueu-me tradicional, utilitzava força-, és quan he pensat que potser cal ser molt més curós amb això. Reader no és un servei crític. Però tancarà en menys de quatre mesos. I qui ens assegura que no passarà, per exemple, amb el Calendar?

De fet, em preocupa més el tipus de moviment que el fet en si. O sigui: primer cau Picasa. Es converteix en Google+ Fotos. Ningú fa servir Google+. I enlloc d’anar a fer servir les fotos, la majoria de gent deixa el servei de banda, ja no el necessita i Google+ Fotos té menys opcions que Picasa… I YouTube? Acabarà sent un Google+ Videos? De fet, en els darrers mesos, la interfície sencera de YouTube s’ha anat convertint en una mena de xarxa social. On no he entrat gairebé mai, si arribo a YouTube és per cerques o enllaços a vídeos.

Ara bé, que el Google+ Esdeveniments em posi una cosa al Calendar i no la pugui treure si no informo “No hi aniré” a Google+ encara em va preocupar més. Perquè el Calendar també és una de les eines que faig servir de forma molt important. I que es converteixi en Google+ Agenda, per exemple, i sigui un niu de brossa comparable als Esdeveniments a Facebook seria un problema, i, per tant, em buscaria una altra solució. I, segurament, també acabaria tancant com a Calendar.

Segurament a can Google són molt més llestos i, si ho fan, ja s’encarregaran d’escalonar-ho prou bé com perquè no es noti tant. Però jo, per part meva, crec que començaré a buscar solucions que siguin fàcils de “moure”, el més estàndards possibles i, sempre que pugui, en empreses desvinculades entre elles. Perquè si temps enrere jo mateix deia que Google+ podria ser una eina molt útil si integrava tots els serveis de Google, em referia als serveis tal com són, no a adaptacions incompletes que ja podríem trobar a Facebook.


6 respostes a “Què hi tinc, a Google?”

    • Gràcies! 🙂 La veritat, suposo que s’anirà orientant tot a poc a poc cap a Google+. Em preocupa més pensar com serien unes hipotètiques ulleres connectades a tot això. No sé si ja aniria més enllà de la sobreinformació!

  1. Aix! males notícies de bon matí… Tan que m’agrada el google reader! hauré de buscar alguna altra opció i fer la migració de les meves subscripcions. Gràcies per la informació i la teva visió.

    • Jo he provat Feedly i si el configures amb el theme Condensed i l’opció All com a visualització per defecte s’assembla als llistats combinats del Reader. Ara bé, això que s’hagi d’instal·lar l’extensió al Chrome no m’acaba de convèncer, preferiria alguna cosa 100% via web, independentment de si té apps mòbils o extensions…

    • Si, i més quan es barreja amb el calendari d’Android… prefereixo que el Facebook em notifiqui silenciosament que em conviden a algun esdeveniment que no trobar-me’l com una alarma 10 minuts abans que comenci sense haver-me’n ni adonat! Ara, això només passa el primer cop, ja ho deuen tenir clar, suposo.

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.