Noves interfícies i nous reptes


Ho deia en un article a Nació Digital sobre les ulleres de Google, Glass: hi ha el perill que siguin massa intrusives, donant missatges o ensurts davant dels ulls quan no els esperem. Ara, la pantalla del Samsung Galaxy S4 es podrà controlar sense tocar-la. Què pot implicar?

I és que, en el cas de les ulleres és evident. Si estem conduint i de cop ens salta un avís a la part superior dreta de la nostra vista indicant-nos que ens han convidat a un esdeveniment a Facebook ens pot espantar o distreure. S’haurà de veure quina és la solució final a aquests possibles problemes, si és que realment ho podrien ser. Perquè aquestes ulleres no les podré provar encara fins d’aquí a força temps, em temo.

Però el fet que la pantalla del Samsung Galaxy S4 funcioni de forma intel·ligent sense haver-la de tocar també és un fet curiós, si més no. Per una banda, perquè s’haurà de veure cada funció com treballa. Per exemple, per un costat hi tenim la opció de desplaçar el contingut amb els ulls. Això influirà sobre com mirem a la pàgina o la orientació del mòbil en cada moment? No podrem tapar la càmara amb el dit si estem en mode horitzontal, per exemple, entenc…

Per altra banda, hi tenim l’opció de fer accions sense haver de tocar la pantalla, només passant el dit. O sigui, que el fet de pensar que si no hem tocat la pantalla no passa res, o de mantenir-hi el dit a prop mentre acabem de llegir una pàgina per passar a la següent pot tenir reacció?

En qualsevol dels casos, això no depèn tant del maquinari com de les aplicacions: com han de funcionar i quins criteris han de seguir. I el problema és que, sense haver-los provat és difícil fer-se’n a la idea, però també podem trobar-nos que els criteris del fabricant no siguin prou encertats per tothom. I aquí és on hi ha el veritable repte. No tant en quatre, vuit o quaranta nuclis, o en càmeres de 3 o 13 megapíxels, sinó en la facilitat d’ús, i en no trobar-nos en situacions inesperades. La tecnologia d’avui en dia ja genera, de tant en tant, prou desconfiança com per afegir-n’hi més. I, de tant en tant, veiem productes que, tot i partir d’un concepte molt interessant, mostren una implementació inadequada. És el perill que correm, i el repte dels fabricants. L’encertaran?

,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.