Adéu, Google Reader!


Ja ho sabíem des de feia uns mesos i era qüestió de temps: el compte enrere havia començat, i el tancament de Google Reader estava programat per aquest dilluns 1 de juliol. Ara, a l’accedir-hi, ja només hi ha un text que ens n’explica el tancament. I la pregunta que em queda és: té sentit buscar-li alternativa?

Google Reader ha tancat una etapa potser esgotada, la de buscar l’actualitat des d’una font concreta. Ara, a l’era de Facebook o Twitter, l’important ja no són els mitjans, sinó les persones. Seguir un fil RSS, des d’aquesta òptica, és una tasca que pot ser útil per algun periodista o algun usuari de perfil més tècnic i nostàlgic: segurament, això mateix ho veu durant el dia a les xarxes socials recomanat per la gent de qui és amic o a qui segueix.

És un canvi en el mètode de treball, en el fons. Enlloc de la interfície del Reader, privada i a la que molts estàvem acostumats, podem crear una llista de Twitter amb els comptes d’aquelles fonts que seguíem, molt probablement l’ús cronològic ja el tindrem solventat. Però potser trobarem a faltar una cerca com cal dins d’aquests resultats concrets, i no pas a tot Twitter.

Jo, de moment, porto una setmana utilitzant Feedly com a alternativa. La interfície i funcionalitats són molt semblants a les de Reader, i potser més que mecanitzar el funcionament d’un lector RSS com a tal, val més que destini els meus esforços a la creació de llistes i seguiment de fonts a través de Facebook, Twitter o Google+. Segurament, quan hi tingui la mateixa quantitat d’informació o de fonts que he anat recollint al llarg del temps des de Reader, el deixaré de trobar a faltar!


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.