PopCorn Time, una oportunitat per la indústria


Fa uns dies, apareixia PopCorn Time, una solució per veure pel·lícules en “streaming” per Internet basat en la descàrrega dels torrents i dels seus subtítols. O sigui, “piratejant-les”, per entendre’ns, encara que no comparteixi el terme. Molts dels qui l’han provat ho diuen: si el mateix funcionés ràpid i fàcilment per pel·lícules legals i s’hagués de pagar, potser una eina així podria convèncer a força usuaris.

Malauradament, però, les pressions van fer que tanqués: l’equip original volia desenvolupar un bon programa, no entrar en l’etern debat de la pirateria i internet com a protagonistes. Però com que era codi obert i publicat a Github, ara algú altre (YTS, un web de Torrents) ha recuperat el projecte i torna a estar en línia, a mans d’altres responsables.

El projecte continua a Github (un web on publicar-hi codi de programes i aplicacions perquè altra gent ens hi ajudi, així com per oferir enllaços de descàrrega i informació), des d’on es pot descarregar, i segurament continuarà tenint alts i baixos, potser fins que la gent l’acabi d’oblidar del tot, o fins que es converteixi en un estàndard del sector.

Sigui com sigui, d’alternatives cada cop n’hi ha més, però el problema de la cultura, el seu accés i com es paga als qui la generen és cada cop més viu. N’he parlat molt, massa, i jo segueixo sense trobar una via de “pacificació”, en aquest sentit. Tinc moltes propostes, però hi ha una gran indústria al darrere, i un model amb molts anys de rodatge -que no significa que pugui funcionar, però si que ha funcionat anteriorment-, i els més tradicionalistes s’agafen a aquest argument, sigui o no vàlid, potser per por al què pot venir.

Potser aprofitar propostes com Popcorn Time seria bo per a la indústria (tant per pel·lícules com per música): oferint un bon sistema per consumir els seus productes per Internet, amb l’ajuda de la comunitat d’usuaris (en una xarxa P2P són necessaris) donant algun tipus de “crèdits” a aquells qui participin oferint el seu ample de banda perquè puguin consumir altres cançons o films. Potser no funcionaria, però com a mínim és una proposta, que no estaria malament que algú tingués en compte, encara que només fos per començar a veure certa esperança en una indústria que té el futur cada cop més fosc…


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.