La rebel·lió de la gamma mitjana


Si l’edició de 2014 del Mobile World Congress va tenir com a principals protagonistes els terminals més barats i de gamma més baixa (Els ZTE amb Firefox OS, per exemple) amb la mirada posada als països en vies de desenvolupament, enguany han arribat més terminals de gamma mitjana, un terreny que a les companyies els ha costat molt obrir.

I és que fins ara s’havien promogut sobretot aquells que podrien ser més interessants pels fabricants: per un costat, els flagship, els més cars de la colla, la gamma alta destinada a països desenvolupats i amb preus a partir d’uns 550 o 600 euros. Per l’altre, els terminals molt més barats però amb funcionalitats més bàsiques, per a països emergents o per a usuaris molt menys intensius.

Però enguany això ha canviat: Microsoft ha ensenyat uns Lumia 640 i 640XL clarament de gamma mitjana, com les propostes de BlackBerry i fins i tot Sony. Unes gammes mitjanes que varien entre els 200 euros i els 500, evidentment, en funció de les característiques, però que es basen en recuperar la “iteració anterior” i les seves característiques per abaratir costos. Per entendre’ns: com quan Apple presenta un nou iPhone i manté l’anterior a un preu més reduït i de vegades canviant-li nom i colors (com amb els 5C).

Això és una bona notícia per la democratització dels preus i perquè demostra que els grans fabricants han acceptat el repte de competidors com Xiaomi, Oppo o BQ, que comercialitzen terminals amb molt bones prestacions i un preu molt més baix que la resta, però normalment a canvi de perdre alguna funcionalitat que podria ser important (com el 4G en el cas del Xiaomi MI4 a Europa, per exemple).

Ara, com cada any, quan aquest dijous a la tarda es tanquin les portes d’aquesta edició del Mobile World Congress i es coneguin xifres oficials de visitants, arribarà l’espera -que en alguns casos es pot allargar mesos- fins a veure els terminals, wearables i gadgets més interessants al mercat i conèixer-ne el preu. Llavors sí que podrem valorar-ho.

De moment, de propostes (ja existents i futures), no en faltaran pas.


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.