Benvinguda a Nació Digital @kpeiro!


Karma Peiró és la nova directora de Nació Digital. I n’estic especialment content perquè m’hi puc sentir plenament identificat. “Digital” des de mitjans dels 90, apostant pel periodisme de dades i per l’experimentació i investigació del canal i de tot allò que s’hi pot fer i com es pot fer.  Els qui n’hem sentit parlar des de fa temps hem pogut tornar a escoltar noms que feia anys que havíem “viscut” a la xarxa: en.red.ando, els seus inicis al Servicom de n’Eudald Domènech…

Això em porta records de versions molt antigues del Windows, lletra Terminal o System en pantalles de 800×600 píxels -com a màxim- i entorns fets bàsicament de text. Des de llavors, gent com la Karma han estat seguint de molt a prop quin ús es podia donar a les novetats tècniques que s’han anat presentant al llarg dels anys. I és un plaer poder compartir aventura amb algú que de ben segur ens proposarà reptes que seran innovadors i emocionants; i més en un mitjà on, amb l’audiència que s’ha assolit, aquestes coses, ben fetes, poden tenir prou repercussió.

El Departament Tecnològic, que ara dirigeixo formalment -fent la mateixa feina de sempre, intentar assegurar-me que el diari funciona i programant les novetats o correccions necessàries,..- ha de seguir sent un dels suports de l’estratègia informativa i periodística des del vessant tècnic: des de mantenir els servidors necessaris funcionant tant temps com sigui possible -i sense malgastar recursos- fins a poder disposar d’eines útils per als periodistes per a fer la seva feina, tant d’investigació com de publicació i visualització.

És un repte per a tots, que em fa molta il·lusió. Benvinguda Karma! 🙂


4 respostes a “Benvinguda a Nació Digital @kpeiro!”

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.