El 2015, entre silencis


Quan s’acosta el final de l’any és un bon moment per aturar-se uns segons i mirar enrere. No perquè ho digui un calendari religiós, sinó perquè sempre és bo i ara que “reiniciem comptadors” tenim una bona excusa per fer-ho. Així que volia recollir alguns dels apunts d’aquests 2015, per repassar-los per mi i, de pas, refrescar-vos la memòria sobre alguns temes dels que he parlat durant els darrers 365 dies. I, també, per preparar-nos per un any curiós: el 13è aniversari de Sobrevia.net. Perquè per arribar més enllà, de vegades s’ha de passar per xifres que a d’altres els espanten 🙂

Aquest 2015 va començar poc després de la retirada de Google News de l’Estat espanyol, en un moviment que, un any després, s’ha reconvertit en diversos projectes englobats en l’anomenat DNI (Digital News Initiative), un intent per part de Google de “modernitzar” els mitjans tradicionals i ajudar-los a arribar a la xarxa i comprendre-la -i, de pas, que entenguin quin és el paper d’un cercador en aquest món global, a la vegada que els dota de tecnologies gairebé propietàries i contraposades a Facebook per accelerar els temps de càrrega tot limitant les funcionalitats – i que, de fet, també matisa molt del què vaig dir en el seu moment, malgrat que el resum seria que no ha servit absolutament per res, fins ara, a la pràctica.

Però no només he parlat de Google: també de Facebook, que ha fet passos interessants però sense acabar de popularitzar-los del tot i centrant-se sobretot en l’àmbit americà per provar quin és el camí que ha de seguir. I de la Catosfera, que s’ha estrenat aquest 2015 a Girona.

Com sempre, també m’he permès alguns apunts -que ja van sent tradició- que no tenen a veure amb la tecnologia: les meves lectures d’estiu o, també, a parlar una mica del Lluçanès (que no acabo de saber si és comarca o no).

I què m’ha marcat aquest 2015? La desaparició de Zite, l’arribada del Windows 10 i del meu primer iPhone. Totes elles, sensacions personals i comparacions completament subjectives, que per això és un bloc personal 🙂

Un bloc, per cert, que enguany ha celebrat el seu desè aniversari. Que no és poc.

També ha estat un any mogut a NacióDigital: l’arribada de la Karma Peiró com a nova directora, amb en Germà Capdevila al capdavant del Consell Editorial i el nomenament d’en Pere Gendrau com a nou cap de política.

I és que ha estat un any, el desè consecutiu, prou emocionant a tots els nivells. Fins i tot amb unes eleccions a finals de desembre amb nous proveïdors de dades i una nova pel·lícula de Star Wars, que hauré de veure ara que, per fi, m’he posat al dia.

I tot gràcies a que, de tant en tant, us hi passegeu i feu un cop d’ull a les meves impressions. Gràcies i que el 2016 sigui encara millor!


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.