Mobile World Congress: així és com l’he vist


No t’adones de com de gran és el Mobile World Congress fins que l’has de caminar d’un costat a l’altre. Des de l’entrada sud passant pel Hall 1 i fins a l’App Planet o més enllà, amb aturada a la sala de premsa, ubicada ben bé al mig. Ni tampoc és fàcil prendre consciència de què signifiquen 101.000 persones en 4 dies: per molt gran que sigui l’espai, és una gentada difícil d’explicar. A tot això se li ha de sumar una quantitat ingent d’estands, les cues, les targetes i els “I have to scan your pass”.

Als qui em pregunten si val la pena els responc que per mi sí. Però que potser a ells, més enllà de les coloraines, les bosses de material promocional i els hostes i hostesses, els descol·locaria una mica. Estands com els d’Intel, Qualcomm o Nokia tenen elements sorprenents, Samsung és visita obligada, però sovint hi ha estands petits, que criden menys l’atenció, on hi ha el més rellevant. Poden ser antenes, terminals assequibles o algun aparell sense massa utilitat aparent, però amb un gran potencial d’arribar a convertir-se en un producte de masses.

Des del punt de vista dels periodistes, sempre hi he vist dues vessants diferenciades: per un costat, els qui s’interessen pels detalls tecnològics que arribaran al mercat i orientats al públic en general -fent reviews de terminals,  comparacions de tablets o rellotges intel·ligents…- i, per l’altre, els qui intenten anar una mica més enllà i veure què en sortirà de tot això que hi ha a cinc o deu anys vista. Ambdues visions són necessàries, i tot i que la primera és la més entretinguda, la segona és un repte molt interessant per combinar la imaginació i el sentit comú.

Durant aquests dies – i també en dates prèvies- he escrit força per Nació Digital, heus aquí els diferents articles:

19/01/2016: L’Internet de les coses i la revifada de la realitat virtual marcaran el MWC 2016
21/02/2016: Deu elements a tenir en compte al MWC
21/02/2016: Les presentacions dels nous models de LG i Samsung escalfen la prèvia del MWC
22/02/2016: Mark Zuckerberg destaca la importància del vídeo al Mobile World Congress
23/02/2016: Decepcions i moments còmics al MWC
23/02/2016: Els vehicles connectats maduren al MWC
23/02/2016: El futur dels automòbils, segons Qualcomm
24/02/2016: Els mòbils barats, a l’alça al MWC
24/02/2016: Els millors mòbils per menys de 300 euros (Adaptació de la peça anterior per a Adolescents.cat)
24/02/2016: L’Internet de les coses o com connectar-ho tot a la xarxa
25/02/2016: Les operadores es preparen pel futur al Mobile World Congress
25/02/2016: Valoració final – Barcelona presencia el futur de la comunicació mòbil

També he col·laborat en les emissions en directe a través de Periscope de Nació Digital i la Revista Esguard, el dilluns -durant la primera prova amb una breu aparició- i el dijous -el darrer dia de congrés.

Vídeo del dilluns:

Vídeo del dijous:

Voldria fer-ne una valoració personal, però és que n’hi ha moltíssimes, i des de molts àmbits. Com que el meu és l’estrictament tecnològic, probablement amb tot el què he escrit aquests dies quedi clar que, més enllà d’estar en un moment en què els telèfons mòbils no presenten grans innovacions i es concentren en millorar les funcionalitats actuals, hi ha tot un món de possibilitats que s’estan explorant i que podrien començar a arribar ben aviat, sobretot en l’àmbit de la realitat virtual i els aparells connectats a internet que fins ara no ho estaven -tot i que els rellotges no acaben d’aixecar el vol, el més probable és que sigui perquè hi ha tantes alternatives passant per auriculars intel·ligents o assistents personals amb intel·ligència artificial que es fa difícil que cap producte concret, ara mateix, pugui eclipsar els mòbils a curt termini.

Acabaré amb algunes fotos, destacant que cada any em costa una mica més trobar-ne d’originals: si bé les tecnologies són diferents, els espais i decorats solen assemblar-se amb els d’anys anteriors, i massa vegades surt “la mateixa foto”. Però alguna n’he salvat. Gaudiu d’aquesta breu visita virtual. Com a mínim tant com ho he fet jo treballant aquests dies.


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.