Parlant dels Google Pixel al Popap de Catalunya Ràdio

Aquest dimecres 5 d’octubre he participat al programa Popap de Catalunya Ràdio fent una mica d’anàlisi dels nous terminals de Google, el Pixel i el Pixel XL, així com l’Assistant o Google Home, entre d’altres. Podeu escoltar la meva intervenció, que són només 5 minutets, aquí. Si voleu més informació, podeu llegir l’article que en vaig publicar a NacióDigitalA mode de resum, l’arribada de diversos dispositius connectats (el Google Home que és com l’Amazon Echo), el Google Wi-Fi o les millores del Chromecast Ultra, així com els propis terminals Pixel, semblen un moviment de Google per “assemblar-se” més a Apple tot fabricant dispositius que facin ús del programari i serveis de la companyia. En aquest cas, Google té molts usuaris i molts serveis útils, i basant-ho també en Android i en el seu Google Assistant -que és la cerca via “OK Google” però ara mitjançant converses que ens permeten fer preguntes concretes sobre la informació que desem als diversos serveis de la companyia- sembla una manera prou intel·ligent de “lligar” els usuaris al seu “paquet”, que ara ja inclouria tant els serveis (GMail, Google Photos, Google Calendar, Google Keep…) com dispositius propis, de manera que no tindria massa sentit viure en una casa amb un Google Home i amb un terminal Google Pixel i no utilitzar un Google Chromecast per connectar tots aquests dispositius al televisor, de la mateixa manera que actualment passa amb l’ecosistema d’Apple.

Ara feia temps que no em sentia la veu a la ràdio. Crec que m’hi hauré de tornar a acostumar, perquè això d’escoltar-se és un exercici molt complicat, pels que no hi solem aparèixer 🙂