Parlant dels Google Pixel al Popap de Catalunya Ràdio


Aquest dimecres 5 d’octubre he participat al programa Popap de Catalunya Ràdio fent una mica d’anàlisi dels nous terminals de Google, el Pixel i el Pixel XL, així com l’Assistant o Google Home, entre d’altres. Podeu escoltar la meva intervenció, que són només 5 minutets, aquí. Si voleu més informació, podeu llegir l’article que en vaig publicar a NacióDigitalA mode de resum, l’arribada de diversos dispositius connectats (el Google Home que és com l’Amazon Echo), el Google Wi-Fi o les millores del Chromecast Ultra, així com els propis terminals Pixel, semblen un moviment de Google per “assemblar-se” més a Apple tot fabricant dispositius que facin ús del programari i serveis de la companyia. En aquest cas, Google té molts usuaris i molts serveis útils, i basant-ho també en Android i en el seu Google Assistant -que és la cerca via “OK Google” però ara mitjançant converses que ens permeten fer preguntes concretes sobre la informació que desem als diversos serveis de la companyia- sembla una manera prou intel·ligent de “lligar” els usuaris al seu “paquet”, que ara ja inclouria tant els serveis (GMail, Google Photos, Google Calendar, Google Keep…) com dispositius propis, de manera que no tindria massa sentit viure en una casa amb un Google Home i amb un terminal Google Pixel i no utilitzar un Google Chromecast per connectar tots aquests dispositius al televisor, de la mateixa manera que actualment passa amb l’ecosistema d’Apple.

Ara feia temps que no em sentia la veu a la ràdio. Crec que m’hi hauré de tornar a acostumar, perquè això d’escoltar-se és un exercici molt complicat, pels que no hi solem aparèixer 🙂

 


2 respostes a “Parlant dels Google Pixel al Popap de Catalunya Ràdio”

  1. Sones molt bé a la ràdio!
    És curiós com Google cau bé. A diferència d’allò que moltes sentim per Microsoft i Apple, no ens importa que Google es mengi el mercat. De ben segur que té a veure amb la gratuïtat de la majoria dels seus productes. No obstant, estic contentíssima d’haver pagat per dos ChromeCast. Serà perquè el preu és raonable?

    • Gràcies! 😉 De fet, jo soc dels qui ja no té massa problemes ni amb Microsoft (de fet, soc molt tant de Bill Gates com de Satya Nadella) ni amb Apple; i en canvi amb Google estic una mica decebut perquè era de qui més n’esperava i qui menys sembla voler innovar darrerament. De totes maneres, en els tres casos tinc la mateixa sensació de 50% esperança amb el què facin en un futur i 50% por que no ho sàpiguen gestionar i es tornin megacorporacions perilloses. El temps dirà, jo prefereixo pensar en clau 51%-49% (una mica més d’esperança que de por) perquè m’agradaria veure el futur que dibuixen encara que a nivell social -sobretot per desinformació- el pensament sigui negatiu respecte a que grans empreses vulguin “controlar” tot el què fem. Vull refiar-me de les màquines i això implica confiar en qui les fa 😉 I el Chromecast és un aparell assequible i útil pels qui saben com fer-lo servir: la llàstima és que el màrqueting de Google es centra en els serveis més que en els productes; a veure si això també va canviant 🙂

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.